Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

6. klases diagnosticējošais darbs matemātikā. Vērtējums?

Lācis

Daudz sliktākus rezultātus nekā parasti guva bērni, kuri neiztur spriedzi (māmiņas, tad padomājiet, kas notiks 9.kl. eksāmenos),
Nu šis ir risināms. Ok, tas prasa drusku nestandarta pieeju (kuru augstskolās laikam nemāca), bet nu var. Kopš saviem audzēkņiem (pārsvarā 3.-5. klase, ir arī pa kādam lielākam), kuriem tas veloeksāmens ir pirmais eksāmens mūžā, tāpēc traki uztraucošs, pielietoju nomierināšanas taktiku pirms eksāmena, rezultāti ir krietni uzlabojušies.

dace_bogdane

Vipār tas ir skumji, jo liecina par to, ka skolotāji netiek pietiekami sagatavoti bērnu apmācībām. Es nevainoju skolotājus, bet sistēmu. Mana mamma ir PII pedagogs un regulāri apmeklē kvalifikācijas saglabāšanas kursus jau n-tos gadus. Katru reiz es prasu, ko jaunu uzzināji un atbilde ir - neko, tieši to pašu ko pagājušā gadā. Vai nav jocīgi? Kāda jēga no šādiem kursiem, ja neiepazīstina pedagogu ar jaunākām mācīšanas metodēm, pētījumiem.... Varbūt skolas skolotājiem ir savādāk... Izskatās, ka tas viss ir ķeksīša pēc, nevis, lai uzlabotu izglītības sistēmu.

dace_bogdane
Ir, ir ķeksīša pēc. Esmu atsēdējusi daudz kursu, domājot tikai par iegūstamajām stundām, un esmu mācījusies par savu naudu (ne mazu!) citos ļoti vērtīgos kursos, kuru stundas man tālākizglītībā neieskaita, jo nestandarta pasākums.

dace_bogdane

Observer
Tas ir pilnīgs murgs, veltīgi iztērēta nauda, ko varēja vienārši pielikt skolotājiem pie algas.

Četri vēji
Nu jā, es šeit nerunāju par diskalkuliju. Pieņemu, ka tā jau nopietnāka lieta un retāka arī. Bet tā kā tagad baigi moderni visu nogrūst traucējumiem, manu bērnu stabili varētu norakstīt.

Četri vēji

un retāka arī
Pētījumi saka, ka ap 8%. Un vēl jau ir robežgadījumi, kad ir izteiktas grūtības.

Četri vēji iet pa lauku / Četri vēji manī mīt / Vēja slota mūžu slauka / Nevar vējus saslaucīt

Četri vēji
Kādas ir Tavas domas par šo darbu?

Četri vēji

pukiterozite
Diemžēl nevarēšu komentēt, jo darbu neesmu redzējusi un šis nav mans vecumposms.

Četri vēji iet pa lauku / Četri vēji manī mīt / Vēja slota mūžu slauka / Nevar vējus saslaucīt

AAfrika

bopa
Iet Āgensk ģimn kursos, pirmā semestrī arī 1. ģimn kursos attālināti, bet to nometa- nepatīk attālināti. Tagad vēl papildus 3. ģimn kursos iet, tur viņai teksta uzd liekas īpaši grūti, daudz nesaprot.

Var par šo precīzāk? Meita tagad mācās 6. klasē? UN sākumā pieticāties uz visiem šiem kursiem? Mēs nākamgad plānojam (manējās būs 6. un 9. klasē). Bet biju domāju, ka varētu pietikt ar vieniem kursiem. Tur māca atšķirīgas lietas?

Papildināts 06.04.2023 12:00:

Kovid sākumā vecākā meita (toreiz 6. klase) arī sāka apmeklēt 1. ģimnāzijas kursus. Sākumā bija klātienē- bija OK, tad pārgāja uz attālināto- tā mums bija bēdu ieleja. Es arī nespēju šo pavilkt, bērns arī neuztvēra neko. Pameta.

AAfrika
1. ģimn piedāvā tik attālināti. Meitai tas nederēja, īsti nepatika.

Āgensk ģimn patīk vislabāk. Skolotāja forša. Tur jāpilda arī mājas d.

3. ģimn ir tikai otrajā semestrī. Nav mājas darbu. Meita saka, ka grūtāki teksta uzd. (Sajūta, ka mazāk saprot). Bet varbūt arī spēlē lomu tas, ka tie ir kursi pēcpusdienā, pec garas mācību dienas. Reāli ir nogurusi un nevar pilnvērtīgi tās stundas pieslēgties.

Vienvārdsakot- visvairāk iesaku Āgenskalna ģimnāzijas kursus. Matemātikabezbremzēm- laikam tā tie kursi saucās.

Papildināts 06.04.2023 14:22:

Un labums- Āgenskalnā paralēli sestdienās tie kursi ir gan 6., gan 9. Brālis arī iet 9. Kursos. Itkā ir apmierināts. Bet viņš īsti "neceļ" to līmeni, jo viņam briesmīgi nokritās līmenis ar kovid gadiem, kad bija attālināti. Šogad jau iet labāk, bet nu nevar vairs atgriezties agrākajā līmenī (viņam arī pirms 3 gadiem bija matemātikas diagn d 94%). Šogad priecājos, ka ticis uz 7. (Kovid gados bija bēdu ieleja. Plus ļoti daudz neizņemtas vielas. Tagad papildus vēl privātskolotājs)

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18434877