Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Komplekts - BKUS+vēdera vīruss. Norma?

nešpetnā

Sveikas!

Sākšu ar to, ka uz slimnīcu neskrienu nekad. Daudzi ved bērnus pie katras pumpas un augstākas temperatūras. Es, līdz šim, tpu, tpu, tpu, tandēmā ar mūsu superīgo ģimenes ārsti, 3 bērnu kaites esmu ārstējusi mājās. BET, lūzums ir lūzums. Saucu ātros, braucu uz slimnīcu. Visa epopeja aizņem 3h, roka ieģipsēta, dodamies mājās. Otrā rītā bērnam caureja kā ūdens, vēl pēc dienas es pamostos ar tādu vēdera vīrusu, ka likās pēdējā stundiņa klāt. 3 dienas neesmu cilvēks.

Jautājums, vai tiešām bērnu slimnīcas uzņemšana noteikti nāk komplektā ar kādu no roteniekiem? Jau gadus padsmit, no radiem un draugiem dzirdēts, aizbrauc ar vienu kaiti, bet nodaļā bērns pie sistēmām pusdzīvs mokās ar slimnīcā saķertu vēdera vīrusu! Vai tiešām vemjošajiem jāmīcās vienā rindā ar visiem pārējiem?!

Par to, ka administratores klusām sačukstējās, ka viena sajaukusi un ierakstījusi mūs kā pašatnākušus, ar sasitumu, ne lūzumu, atvestu ar ātro palīdzību, es te nemaz necilāšu...ko nozīmē " sajaukusi" sapratu pētot to bukletiņu, kur bērnam bija atzīmēts tas vieglākais aplītis, nevis tas, kur ar lūzumiem. Rezultātā, cits gaidīšanas laiks. Visi mums tik iet pa priekšu, bet mēs sēžam...četrgadnieks ar lauztu roku. Labi ,vismaz, ka paracetamolu mājās biju iedevusi...

nešpetnā
Lasi par inkubācijas periodu. Tas ir-tev taps skaidrāk, ka otrajā dienā caureja nebūs hospitala infekcija, bet"sagrabstita" kur agrāk. Kaut arī nenoliedzami stacionara inficēties ar papildus saslimšanu nav nekāds jaunums un ir ikdienišķa parādība.

Papildināts 23.09.2023 05:23:

Par citu nekomentēšu. Ko Tu tur esi sadzirdējusi un kā atreferejusi. Analīzei nepieciešams abu pußu viedoklis. Bet lauzta roka nav nekas tik akūts, lai uzreiz sakustētos visa stacionara mašinērija. 4h un pat 6 ir ok.

Ar lauztu roku ātros nesauktu un mana pieckapeika, ka sākumā tas vienmēr ir sasitums, ja vien nav vaļējs acīmredzams lūzums.

Ar ātrajiem man veda, kad biju ar zīdaini ratos un otrs bērns uz ielas nokrita uz galvas un dabūja smadzeņu satricinājumu, otrreiz jaundzimušo no ĢĀ ar 40 grādu temp (tad laikam arī Cucu satiku ), vai kad bija akūta laringīta lēkmes. Visi pārējie lūzumi un sasitumi vedam paši un gaidam rindā. Rindas ilgums atkarīgs no vainas nevis no tā, vai atvests ar ātrajiem. Piemēram naktī ar acs traumu negaidījām praktiski nemaz, lai gan braucām paši.

Papildināts 23.09.2023 09:11:

3h? Es ar zīdaini ratos un 3 gadnieku vietējā traumpunktā (man toreiz nebija auto), gaidījām 5h dzīvajā rindā, lai slikti saģipsētu, kā rezultātā saauga šķībi. Kopš tā laika tikai BKUS un vienalga cik gara rinda tur. 5h gan nekad nav bijis. Mums max 2h bijis jāsēž BKUSā. vienreiz bija ilgāk, bet tad mūs aizveda uz palātu, kur bija gultas, nebija gaitenī.

Papildināts 23.09.2023 09:15:

Ā, un galvenais, bkusā vēdera vīrusu nekad neesam saķēruši. Ir būts daudzreiz. Man ar 3 bērniem labāk neteikšu cik reizes, būtu jāskaita, jo nezinu. Bet nav ne uz vienas, ne divu roku pirkstiem.

Varu apliecināt, ka bkusā ar bērnu dzīvojos ilgi, ar pārtraukumiem pusgadu, un ne reizi viņš nesaķēra ne vēdervīrusu, ne kaut ko citu klāt pie tā, ar ko bija ieradies.

Pirms aizbraukt uz bkus viņš taču arī kaut kur dzīvoja? Nu tur tad arī to vīrusu dabūja.

Leila.

nešpetnā
3h nav nekas, tas ir pat diezgan ātri.

Patīk, ka tik ļoti tiek likts uzsvars - ar ātrajiem nebrauktu! Nevajag asarainus stāstus par ratiem un zīdaiņiem, katram ir sava situācija. Ziniet, tad vienīgais veids, šeit kur dzīvoju, ir ņemt bērnu pie rokas un 70km iet ar kājām uz Rīgu. Tas ir atsevišķs stāsts, par iespējām bērnam uztaisīt akūti rentgenu un uzlikt ģipsi lauku reģionos. Arī ātrās palīdzības feldšere citu variantu, tuvāku, piedāvāt nevar.

Papildināts 23.09.2023 11:42:

Leila.
Tās 3h tik tā, es jau sapratu, ka laikam skaitās ātri.

Papildināts 23.09.2023 11:47:

Inkubācijas periods? Tikai nevajag! Ir sanācis, ka satiec radu bērnu uz pāris h, kuram ir šis vīruss, un otrā dienā mēs visi slimi

nešpetnā
Nu dārgā... es tomēr paņemtu un izlasītu par tā saucamajam netīro roku slimībām. Ok-Rota viruss vēl ir arī pilienu-gaisa saslimšana. Izlasi.

Papildināts 23.09.2023 11:50:

Pie kam-lai arī man ir 3 bērni, kur vecākajam tūlīt 30... caureju atceros 2 reizes savā mammas mūžā. Tomēr piedomā par higienu. Kaut kas nav īsti, ja tik bieži ir diarejas

Amnesia

nešpetnā
Nevienu neaizstāvu,bet vai pirms tam visa ģimene dzīvojāt izolācijā? Neviena kontakta? Vienmēr apbrīnoju tos, kuri tik precīzi var pateikt, kur inficejušies.

ExCuca
Jums viss labi? Kādas biežas diarejas???!!! Manam jaunākajam bērnam nav diarejas pat tad, kad visa bd grupa noliekas ar caureju! Higiēna mums ģimenē ir tāda kā reti kuram! Par to arī cepiens! Aizbrauca uz slimnīcu un saķēra! Labi, ka tikai caureja, domāju, pateicoties potēm bija vieglāk. Un nevajag te stāstīt, ka izrādās neviens bērnu slimnīcā nav pieķēris klāt vēdera infekciju! Smieklīgi! Kad lielie bērni bija mazi un vairāk interesēja visas mazo bērnu lietas un mammu sarunas tā arī bija, kurai bērnu ieliek nodaļā, guļ ar vēdera vīrusu, nevis sākotnējo vainu! Un Ogres slimnīcā tas pats. Tā ka, slimnīcas varētu par higiēnu un pacientu šķirošanu piedomāt! Nez kādēļ pie ģimenes ārsta, kur ir gadījies stundu sēdēt pārpildītā gaitenī, neko nesaķeram

ExCuca
Lai Dievs nedod tev slimnīcā tādus visgudros vecākus kā nešpetnā!

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18437559