Sveiki! Es esmu LU Pedagoģijas un Psiholoģijas Fakultātes psiholoģijas bakalaura 4. kursa studente. Sava bakalaura darba ietvaros veicu pētījumu par adoptētiem pusaudžiem/jauniešiem. Mana darba mērķis ir noskaidrot, kā jūtas adoptēti pusaudži/jaunieši un vai pastāv saistība starp adoptētā pusaudža/jaunieša labsajūtu, komunikāciju ģimenē un ģimenes funkcionēšanu. Pētījumā aicinu piedalīties adoptētus pusaudžus/jauniešus vecumā no 13 līdz 19 gadiem. Nav nozīme tam, kādā vecumā bērns ir ticis adoptēts. Anketa: https://questionpro.com/t/AYnO6Z0TNN
Priecāšos, ja piekritīsiet, ka Jūsu adoptētais pusaudzis/jaunietis aizpilda anketu. Lūdzu anketu pārsūtat savam bērnam. Anketas jautājumi neskar personas datus. Aptauja ir anonīma, Jūs un Jūsu pusaudzi/jaunieti nebūs iespējams identificēt pēc anketā sniegtās informācijas. Iegūtie dati tiks izmantoti tikai apkopotā veidā un tikai bakalaura darba izstrādes vajadzībām. Piedalīšanās aptaujā ir brīvprātīga. Jums ir tiesības liegt savam pusaudzim/jaunietim aizpildīt anketu un arī Jūsu pusaudzim/jaunietim ir tiesības atteikties anketu aizpildīt. Tāpat anketas aizpildīšanu var jebkurā brīdī pārtraukt. Ne Jūsu, ne Jūsu pusaudža/jaunieša atteikšanās aizpildīt anketu neradīs nekādas nevēlamas sekas.
Ja Jūsu ģimenes, draugu, kaimiņu lokā ir vēl kāds adoptēts pusaudzis/jaunietis, ko iespējams neesam uzrunājuši, sirsnīgs lūgums pārsūtīt viņiem šo e-pastu ar saiti uz aptauju un aicinājumu aizpildīt to. Tā kā adoptētāji ir salīdzinoši slēgta kopiena, tad tos sasniegt mums ir liels izaicinājums, tomēr katra adoptētā pusaudža/jaunieša viedoklis mums ir ļoti nozīmīgs. Augstu novērtēsim Jūsu palīdzību!
Mēs uzskatām, ka aptaujas jautājumi neskar sensitīvas tēmas, tomēr, ja Jūsu pusaudzis/jaunietis izrāda satraukumu, lūdzu apsveriet iespēju kontaktēties ar Krīžu un konsultāciju centru “Skalbes” (diennakts krīzes tālruņi - 67222922 (LMT), 27722292 (Bite)) vai Pusaudžu resursu centru (telefons: 25737363).
Ja jums rodas kādi jautājumi, vai ir interese uzzināt pētījuma rezultātus, lūdzu sazināties ar mani pa e-pastu: adopcijas.petijums@inbox.lv.
Paldies par jūsu palīdzību aptaujas datu ievākšanā!