Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Cilvēks ilgstošā komas stāvoklī un naudas lietas, dokumenti

Estrema

Ļoti tuvs un mīļš radinieks atrodas komas stāvoklī un tā kā ārsti saka, ka stāvoklis ir smags, tad tikai Dieviņš zina, cik kuram būs lemts dzīvot.

Man ir jautājums - vai vispār ir vērts doties pie notāra/jurista, lai sakārtoru papīrus un vispār vai tas ir iespējams. Domāts par dokumentiem, kur var nokārtot aizbildniecību vai pilnvaru rīkoties ar naudu ( pieeju naudai), pārtraukt līgumus utt.

Estrema
Iespējams, der sazināties ar bāriņtiesu un mēģināt nokārtot pagaidu aizgādnību.

Ko varētu darīt notārs vai jurists - visticamāk, ka neko nevarētu, jo persona nespēj komunicēt nekādi, līdz ar to nekādas pilnvaras utml. taisīt nevar.

Meauk
Paldies tev par atbildi! Vai Bāriņtiesa palīdzēs, ja esmu bērns un radinieks ir mans vecāks? Man Bāriņtiesa vienmēr asociējas ar nepilngadīgiem bērniem.

Estrema
Jā tieši šādos gadījumos bāriņtiesas var palīdzēt!

Alija

Bāriņtiesa caur tiesu var to izdarīt. TIkai jārēķinās, ka tas aizņems mēnešus. Uz to laiku komas stāvklis varbūt būs jau atrisinājies. Neko citu izdarīt nevar. Notārs kaut ko var darīt, ka cilvēks ir kaut cik komunicējams.

Man ir lielisks raksturs!
Vienkārši citiem ir vāji nervi.

gaura

jā, ar visām diagnozēm un radniecības dokumentiem caur bāriņtiesu - nokārtot pagādu aizgādnību.

Liels paldies jums visām!

Estrema

Bāriņtiesas funkcijas un kompetences ir krietni plašākas, nekā tikai nepilngadīgo bērnu tiesības un pienākumi, aizgādība utml..

Aizgādnības jautājumi risinās arī starp pieaugušajiem, gan arī nepilngadīgajiem.

Droši vērsieties pie bāriņtiesas.

Bāriņtiesa šīs lietas skata diezgan ātri.

Mēs gan to atrisinājām tā, ka meklējām (un atradām) pin kodus kodu kalkulatoram u.c. ieejas kodus internetbankai un caur to piekļuvām klāt rēķiniem un līgumiem. Jo, piemēram, tet pārtraukt nevar, ja vien cilvēks nav miris. Tāpat pieslēdzām, ka vīrs (dēls) var redzēt vecāka kontu swedb un no tā veikt nepieciešamos maksājumus. Kad beigās tomēr nomira, tad bija arī nauda bērēm, katrā ziņā tā pieeja kontam atrisināja ļoti daudz problēmu, t.sk. nekrāmēties ar mantojumu.

Lielākais šoks un nepatīkams pārsteigums mums gan bija ātrie kredīti un visādi tirgotāji-krāpnieki, uz kuriem cilvēks bija uzķēries slimības sākumā un noslēdzis līgumus gan par aizdevumiem, gan vitamīniem un citiem mēsliem. Īsziņas un zvani no šiem krāpniekiem pirmo mēnesi nāca strīpām.

Esmu sākusi kārtot šīs lietas un ir liela nianse - visupirms ir jāiet uz tiesu un tikai tad Bāriņtiesa ieceļ aizgādni. Interesanti cik ilgi tiesa skatīs par pagaidu aizgādnību

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18438171