Daži noteikti jau pamanījuši, ka 2023.gada PSH katalogs ir slēgts un mēs pamazām tiekam iepazīstināti ar jauno, 2024.gada rudens katalogu.
Pirmie iespaidi - nedaudz pārsteidz, ka kopējais peoniju katalogs piedzīvojis ievērojamas pārmaiņas - neraugoties uz to, ka katalogam pievienotas samērā daudz jaunu peoniju šķirņu (gan Joshua selekcija, gan citas), kopējais škirņu skaits, salīdzinot ar pērno rudeni, samazinājies vairāk kā par simtu, un šobrīd ir 628.
Otrais - būtiskākais - karš Ukrainā, un pret Krieviju noteiktās ekonomiskās sankcijas, liek PSH īpašniekiem skatīties vairāk Rietumeiropas un Amerikas peoniju audzētāju virzienā, tas, manuprāt, atspoguļojas arī 2024.gada katalogā.
Trešais pārsteigums - izvēloties 2024.gada katalogu, nav redzams gads, kad šķirne varētu būt pārdošanā (ja izvēlas 2023., tad vēl redzams).
2024.gada katalogs notekti tiks koriģēts, dažas šķirnes tiks izņemtas, citas pievienotas. Šobrīd, 17.11.2023., katalogā ir 360 šķirnes, cenu amplitūda - no 9€ līdz 11000€. Mēģināju "zīlēt kafijas biezumos" un prognozēt dažu peoniju iespējamās cenas, pievienoju tās tabulai kā atsevišķas cilnes.
Ja arī Jūs kāda peonija ir uzrunājusi, rakstām paši tabulā savu "cālvārdiņu" un atzīmējam savas vēlmes. Kad tuvāk būs zināma kataloga atvēršana, uz aptaujas tabulas bāzes tiks veidota īstā koppasūtījuma tabula. Bet par to labāk pratīs pastāstīt Traips
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1CySOJ937TVEOpSVqKY6uapTolSYpp0FlbZno9wh3xrk/edit?usp=sharing
Tikai aptauja - PeonyShop 2024.gada katalogs
Daiquiri
![]() |
|
![]() |
Vai jums kādai dārzā ir Sonoma Yedo? Vai ir vērts izvēlēties to Bartzellas vietā, ņemot vērā, ka Bartzella ir 2-3x lētāka? Gribu spilgti dzeltenu, pildītu ITOHu. Interneta bildēs viņi izskatās līdzīgi, kaut gan, ja noliktu blakus, varbūt atšķirība būtu gan... bet varbūt arī ne. Peonyshop raksta, ka Sonoma Yedo zied ilgāk nekā Bartzella. Tā ir? |
man 2023. bija 1.zieds, Ļoti pildīts un stingrs, milzīgs. iespaidīga peonija. |
|
![]() |
CEKULAINAIS |
![]() |
Saņēmu "cāļpastā" vēstuli - a kura tad tos 11K maksās? |
![]() |
Paldies abām Daiquiri un Traips par tabulu! Par tām Joshua superdārgajām šķirnēm es vispār brīnos, kas viņas pērk. Kolekcionāri? Bet cik trakam ir jābūt, lai par tādu naudu pirktu kaķi maisā, jo par tām šķirnēm principā nekas nav zināms - informācija visām ir copy&paste un labākajā gadījumā klāt 3 bildes |
![]() |
NuclearBaby rakstīja: "Par tām Joshua superdārgajām šķirnēm es vispār brīnos, kas viņas pērk" |
![]() |
Mani neizbrīna, cilvēki pasaulē tērē daudz lielākas summas saviem hobijiem un šis arī ir hobijs. Ja līdzekļi atļauj, kāpēc nepirkt. Man ļoti patīk un aizrauj šī kolekcija, tas ir kaut kas jauns un tik pārsteidzošs. Un nosaukumi tik skaisti. Ig nevaru vien nopriecāties |
Smukas jau bez gala, bet cenas, cenas... |
|
![]() |
Nebeedaa rakstīja: "Smukas jau bez gala, bet cenas, cenas... Mani ļoti uzrunāja šīs peoniju kolekcionāres piemērs - tiek iegādātas vairākas Joshua sējeņu saknes, sadalītas vairākās daļās (katrai vismaz 3), un tad par atbilstošu cenu (1/3 no sākotnējās cenas + org izmaksas) tiek piedāvātas citiem interesentiem. Pievienoju 3 sakņu foto pēc dalīšanas (apzināti "samigloju", bet pumpurus un iegūto sakņu lielumu var saprast). |