Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Lidojums ar mazuli

Pienene1234

Sveiki!

Droši vien šādas tēmas bijušas jau agrāk, bet tomēr vēlētos dzirdēt jaunākas pieredzes. Turklāt, ar mazuli lidoju pirmo reizi un vispār kopumā pati lidošu tik 2. reizi..

Apmēram pēc 3 ned. lidojam atpūsties un kopā ar mums būs arī mūsu tikko gadiņu sasniegušais mazulis. Saprotu, ka ar mazu bērnu nav ļoti forši blandīties apkārt, bet vīrs ļoti gribēja aizlidot kaut kur atpūsties jau šogad nevis gaidīt vēl gadu, kad mazais paaugsies.

Jautājums šāds. Kā notiek sēdvietu sadale lidmašīnā? Respektīvi, vai ar mazuļiem ir paredzētas kādas īpašas sēdvietas, piemēram, pirmā rinda, jo tur laikam kāju zona lielāka un var mazo uz pleda nolikt paspēlēties. Vai arī vietu sadale tiek dalīta rindas kārtībā pēc ček in reģistrēšanās rindas?

Un kā ar pārtiku un ūdeni mazajam? Cik saprotu varu droši līdzi ņemt pudelīti ar ūdeni un sulu (mums liels dzērājs

Nav nekādas īpašas sēdvietas. Un nekādi uz grīdas liekamie plediņi netiks atļauti. Viengadniekam laikam vēl sava sēdvieta nav vajadzīga. Sēž ar vecākiem un tiem ir jānodrošina, lai tiktu ievēroti visi lidošanas noteikumi ( nestaigāt apkārt, kad nedrīkst utt ). Pie kontroles drīkst ienest šķidrumu kā pieaugušajiem ( nedomāju, ka arī šajā kontekstā ir kādas atlaides ), bet jau lidostas veikaliņos var piepirkt papildus šķidrumu.

Kopumā ļoti jāpiedomā kā bērnu izklaidēt/nomierināt, lai lidojums max komfortabls bērnam, pašiem un citiem pasažieriem.

BODOLLINO

Nav nekàdu īpašu priekšrocību, ja bērnam nav atsevišķas bilļetes, viņš jātur klēpī.Gaisa spiediena izmaiņas iedarbojas uz vestibulāro aparātu, bērnam sāpēs ausis, rēķinieties, ka viņš var izmisīgi raudāt visu lidojuma laiku.

Pienene1234
Ar viengadnieku jau var ļoti labi lidot, bet jātur būs klēpī.

Jūs uz vienu mazuli esat 2 pieaugušie, katrs pa brīdim paturēsiet klēpī un būs ok.

Lidmašīnā tiek iedota speciāla josta piesprādzēt bērnu pie sevis.

Iesaku iegādāties un ņemt līdzi labu ergosomu (Ergobaby ir izcilas). Tas ļoti atvieglo visu, gan lidojumu,gan ceļojumā.

Mums ceļojumi šajā vecumā bija ļoti viegli. Bez bļaušanám un bērns pārsvarā gulēja.

Neviens ar bērniem vai bērniem nav atļauts sēdēt pirmajā rindā.

Papildināts 21.11.2023 10:33:

Pienene1234
Es ņemu līdzi gan biezeņus tajās paciņás ar skrúvéjamiem vâcijiem, gan sulas paciņas, gan arī graužaos veselīgos kraukšķus.

Papildināts 21.11.2023 10:49:

Pienene1234
Sēdvietas parasti izvēlas jau pērkot biļetes. Ieteiktu jums ņemt vairāk uz aizmuguri, 19 un plus rindas, un lai būtu līdzās tās 2 sēdvietas.

Papildināts 21.11.2023 10:59:

Pienene1234
Ko vēl - iesaku ļoti pārdomāti un pārskatāmi sagatavot savu rokas bagāžu, saliekot tur bērnam nepieciešamo, ieliekot ekstra tukšus zip maisiņus, paņemot līdzi vairāk mitro salvešu, muslīna drāniņu, vismaz 1 lieko apģērba kārtu bērnam, kādu mazu sedziñu, jo lidmašīnā var būt vési.

Bet kopumā jums būs vienkārši un viegli 2 pieaugušajiem parúpéties par vienu mazuli.

Un no Cāļa repertuāra - te kādreiz ieteica bērnam vilkt jaunas un tīras zeķes lidojuma laikā , lai citiem nav vizuālais diskomforts

ateni

Pienene1234
Jums irčarterlidojums vai patstāvīgi iegādatās aviobiļetes?

Ja čarterlidojums, tad lidostā pie rģistrācijas varat palūgt labākas vietas lidmašīnā, piemēram lidmašīnas priekšgalā. Jo tur tuvāk WC, ja nu vajag autiņus nomainīt utt.

Ja patstāvīgi esat iegādājusies aviobiļetes, tad pašu izvēleta sēdvieta būs par maksu, jo čekojoties piems lidojuma,sēdvietas tiek iedotas automātiski.

Kā jau meitenes šeit rakstīja, dižu priekšrocību lidojumam ar mazuli nav. abiem vecākiem pamīšus tas būs jātu klepī. Bet satraukties nevajag, jo bērni ir dažādi un esmu redzējusi, ka bērns jau lidmasīnas ieskrējiena laikā aizmieg un guļ. Dazi paraud mazliet, bet ne visu lidojuma laiku.

Esmu lidojusi ļoti bieži, un esmu vērojusi, kā mazuļi uzvedās lidojuma laikā, pārsvarā tie čuč. Vēl māmiņas zinās stāstīt, ka var saliekamos ratiņus līdz pat iekāpšanai lidmašīnā izmantot un/vai paņemt lidostā esošos ratiņus bērnam.

Lai veiksmīgs lidojums.

Veiksme no sirds palīdz tiem, kam piemīt veselais saprāts. /Eiripīds/

BODOLLINO

Meauk
Nebūs ne vienkārši ne viegli, it īpaši, ja vīrs grib atpūsties. Protams, ir bērni, kas ceļojumu , aklimatizēšanos un temperatūras starpību pacieš viegli, bet allaž esmu lidojumos dzirdējusi izmisīgi bļaujošus bērnus. Cerams, vismaz brauciens nav uz Ēģipti?

Bodolino, nu kas par žulti vienam cilvēkam!

Autore, viss būs ok! Esmu vienmēr lidojusi ar saviem bērniem ( turklāt bieži viena pati) un vienmēr viss ok! Ieklausies Meauk padomos par ekstra drēbju kārtu, rotaļlietas un viss pampera nomaiņai!

Papildināts 21.11.2023 13:16:

Bodolino, bērni raud ne tikai lidmašīnās, maziem bērniem gadās visādi kreņķi un noraudasies gan pludmalē, gan mājās sēžot!

BODOLLINO
2 pieaugušie uz 1 bērnu ir daudz labāká pozīcijā, nekā jebkura citā variácija

Papildināts 21.11.2023 13:20:

Ar viengadnieku vēl ir pat ļoti viegli ceļot. Ar 2 + un 3 gadniekiem ir daudz sarežģītāk.

Indza

Arī es lidoju bieži, praktiski katru mēnesi. Un vienmēr salonā ir bērni, kuri raud visu lidojuma laiku. Sevišķi grūti ir garajos 4 un vairāk stundu lidojumos. Kurš gan gulēs vai mierīgi sēdēs 3 - 4 stundas? Arī pieaugušam cilvēkam tas nav viegli. Kā būs jums - tad jau redzēsiet.

Gadu vecs bērns būs jātur klēpī, pie savas drošības jostas piesprādzēts ar īpašu, bērniem paredzētu drošības jostu. Bērniem paredzētu rindu nav, te jau teica, un arī pledus uz grīdas izklāt nebūs atļauts. Meitenēm bija labi ieteikumi par sedziņu, pārtiku un dzeramo.

Papildināts 21.11.2023 13:28:

Teikšu arī, ka ļoti atkarīgs no bērna rakstura. Man nav bijis grūti ceļo ne ar vienu no bērniem nevienā viņu vecumā. Bet man ir mierīgi, pašpietiekami bērni, kuriem nav nepieciešama nepārtraukta izklaidēšana vai našķu kalni.

The punishment sometimes don't seem to fit the crime.

BODOLLINO

LaMela
Tā nav žults, man vienkārši žēl to bērnu. Viņi tikpat ceļojumu neatcerēsies, bet būs jāpacieš gan lidojuma stress un neparasta skaņa, svešas vietas, temperatūras starpība utt. Bērniem vestibulārais aparāts līdz 5 gadiem vēl nav pilnībā nostabilizējies, viņiem nepatīkamās sajūtas paceļoties un nolaižoties ir daudz izteiktàkas kā pieaugušajiem.Nupat lidojām ar čarteri, trīs stundas. Jau turpceļā ievērojām divas ģimenes ar zīdaiņiem, kas visu laiku izmisīgi raudāja. Nu labi, ne visas 3 stundas, tikai divas, līdz nolūza. Atpakaļceļā vieni sēdēja mums blakus, vecāki jau bija ļoti jauki un visu laiku atvainojās apkārtējiem, bet nevienam tā nebija nekāda izprieca.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18438369