Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Ziemassvētku kekss

Finna

Man ir kaut kāds Irish mist liķieris, 35 grādi, un viskijs. Varētu kaut kas sanākt? Negribas speciāli alko pirkt. Un negribas arī lai visas labās lietas, kas ieiet keksā aiziet pa pieskari.


BODOLLINO
Ieliek saldētavā bērniem paredzēto, atkausētu uzkarsē ūdens peldē, sabaksta caurumus un uzspiež apelsīna sulu. Nekas tur nesarūgst. Līdz ēšanai tur ledusskapī un vēl pa laiciņam uzspiež sulu. Ar alko piebarotais diezgan koncentrētu garšu, bet mazu gabaliņu pie saldējuma bija ok.

Esmu taisījusi vairākkārt tādu kēksu. Receptes izmēģinātas arī vairākas.

Pirmajā gadā taisīju ar brendiju, bet garša nebija īsti laba. Nākamajā gadā izmantoju rumu un tas aizgāja uz urrā.

Man pieredze no cepšanas ir tāda, ka labāk izmantot tās receptes, kur mīkla ir tā mazāk - faktiski tiek tikai saķepināti kopā rieksti un žāvaugļi. Un labāk ir cept pa mazajām formiņām, nevis vienu lielu. Pirmajā gadā uzliku svētku galdā lielo kēksu, bet visi bija pieēdušies citas lietas, un to kēksu īsti vairs neēda. Nākamajos gados iedevu katram atsevišķu porciju līdzi ņemšanai, attiecīgi iesaiņotu, un tad cilvēki ēda kā atsevišķu ēdienu.

Lusesita

NoSilence

Cik labi, ka, lai nu kā, Jēzus tomēr nav vienīgais, kurš mani mīl!


BODOLLINO

Iemērcu žàvētos augłus un riekstus viskijā. Un šodien redzu, ka puse izēsta, vīrs esot gribējis " tikai pagaršot"

BODOLLINO
Labs

BODOLLINO

Lusesita

BODOLLINO

Nu i labi. Viskijam tomēr specifiska kandžas garša priekš keksa. Ņem kādu jaukāku dzērienu un taisi par jaunu.

Lilija

pirms nedēļas cepu pēc šīs receptes.

Fotorecepte: Īpašā Ziemassvētku kūka – bagātīgi piesūcināta ar brendiju, aromātiska un garda | LA.LV

sanāca viens kantainais un viens apaļais keksi, cepu 4 h, bez olām. olu vietā bija aquafaba, ābolu biezenis, maltas čia sēklas un ciete, viss kopā saputots.

redzēs, kas sanāks. vakar pirmo (patiesībā, otro, pirmais bija, kad izcepu) piebarojumu ar brendiju izveicu, bija galīgi sausa,, uz katru uzlēju krietnu glāzīti , ap 100ml.

Papildināts 09.12.2023 18:36:

dzērvenes un glazētus ķiršus neliku. liku žāvētus ķiršus un pēc uzlējuma palikušas upenes, ananasa cukādes, dažādus riekstus un plūmes, aprikozes, nedaudz vīģes, rozīnes


Brīvība ir spēja būt laimīgam neatkarīgi no apstākļiem.


Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18438561