Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Ziemassvētku kekss

Finna

Lilija

lutekle
Kāpēc, lai nesanāktu? Man gan šķiet, ka štollenam pa vidu liek marcipānu...


Brīvība ir spēja būt laimīgam neatkarīgi no apstākļiem.


Lusesita
Liels paldies par recepti. Sanāca 2 kūkas. Man gan izskatās, ka man tas ir apdegušu žāvēto augļu pīrāgs, 2h 170 grādos, manuprāt ir ļoti ilgi. Kūka ir ļoti tumša, bet man arī bija tikai tumši augļi- tumšās rozīnes, dateles, ķirši uc. Parasti manas kūkas necepas ilgāk par 35-45min. Baidos, ka būšu velti iztērējusi darbu, laiku un galvenais- rumu. Nākamreiz cepšu īsāku laiku. Tie augļi rumā 2 dienas mērcēti gan bija gardi...

Tagad grūtākā pasākuma daļa- laistīt un gaidīt.

Papildināts 17.12.2023 14:46:

Kā citiem gāja ar kūku? Arī izcepās ļoti tumša? Varbūt tā jābūt?

no malas

Ieliec bildi. Es cepu pēc citas receptes, vismaz 3 stundas, ja pat ne 3 1/2, un pēc tam vēl atstāju cepeškrāsnī līdz atdzišanai, bet ir tik tāda vidēji tumša. Kā garšo, vēl nezinu.

Īstenībā šī ir laba tēma, kur padalīties ar savu ziemassvētku keksu bildēm. Mūsējais vēl gaida savu dekorēšanu, jo vēl kādu reizīti jāaplej.


a²+b²=c²

Es pēc garšīgāslstvijas receptes cepu. Nebija tik ilgi jācep. Sanāca pabrūns, gatavība bija jāpārbauda ar koka irbulīti. Tagad laistu ( ne katru dienu ). Dekorēšu droši vien dienu pirms svētkiem.

Varēsim visi dižoties! Būtu intetesanti.


Varbūt man nepareizas veidnes, jo klasiskā keksa veidne kaut kur noklīdusi.
Pirmā porcija sanāca lielāka, otra mazāka(to cepu 1.5h)

Papildināts 17.12.2023 21:57:

Tā ietinamā (rumā mērcētā) drāna protams diez cik estētiski neizskatās, bet priekšstats par kūku krāsu būs

Papildināts 17.12.2023 22:00:

Pirmo kūku visticamāk no veidnes varēšu grebt ar karoti

Tā viena mala izskatās nedaudz apdegusi otrajā bildē, bet jā, tas krkss ir tumšs. Kad pārgriež, tad mandeles, rieksti ar savu baltumu attdzīvina to krāsu.

Papildināts 18.12.2023 09:12:

kekss

NoSilence

Mazkalne
Pirmo kūku visticamāk no veidnes varēšu grebt ar karoti
To vajadzēja pārlikt citā traukā, kad bija vēl silta un atdalījās no formas. Ja cepampapīrs būtu ielikts, būtu viegli izņemt.

Jā, apdegusi izskatās. Katra cepeškrāsns atšķiras ar cepšanas t°, vēl jau svarīgi, kādu programmu ieregulē - ar gaisa plūsmu vai cepšanu augša/apakša. Tāpēc ne vienmēr ieteikumi sakrīt, jāzina savas cepeškrāsns nianses.

Lilija

Mani arī diezgan brūni, bet neriskēju nedacept. 4 h cepās, bet piedegusi īsti nav, mīkla no muskovado bija diezgan brūna.

Papildināts 18.12.2023 16:54:

Papildināts 18.12.2023 16:55:

Gaišāki pleķi, jo formu ieziedu ar sviestu un iebēru mannu.


Brīvība ir spēja būt laimīgam neatkarīgi no apstākļiem.

Lusesita

Mazkalne

Negreb, mēģini turpat traukā griezt šķēlēs un cel ārā tās šķēlītes un liec uz smuka šķīvja.

Par kūku apsvilšanu. Parasti jau, ja izskatās, ka augšējais režīms ņem par stipru, uzklāj virsū kādu pergamentu, piesedz. Jā, es nezinu, vai bija plus vēl gaisa plūsma, man nav, parasts augšas apakšas režīms. Forma bija metāla, garās kastītes veidā. Ar to ir vieglāk apieties. Atklāti sakot, keramikas formā kūkas nekad neesmu cepusi, tikai sacepumus.


Lusesita
Domāju, ka mana kļūda bija neatslēgts konvekcijas režīms. Kūka bija pārklāta ar cepampapīru visu cepšanas laiku.
Man ir laba cepeškrāsns ar ļoti precīzu temperatūru- ja uzliku 170, tad tik arī ir. Varbūt tomēr jāliek zemāka temperatūra.Creme brulee izdodas ideālāks par ideālu.

Papildināts 18.12.2023 22:55:

Vēl man miltu vietā bija mandeļu milti, jo ģimenē vienam ir glutēna nepanesība. Bet diez vai tādēļ kūka vairāk apbrūnētu.

Papildināts 18.12.2023 22:55:

Cītīgi laistu ar rumu. Smaržo labi

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18438561