dzīvs, veselīgs uzturs

aizkraukliite

Slēdza Cāļa Virtuve.
[b]ateni[/b] A minkas jautājums pa tēmu, mīļā. Ja nu reiz ēst zaļi jo zaļi, tad konsekventi pie tā pieturēties. Un neslēpt ziņkārīgajiem šīs konsekvences realizācijas noslēpumus. Mani ar' interesē, kur uz pavasari var dabūt "dzīvus" dārzenīšus da zaļumiņus, Vienīgie man pieejamie ir uz pašas palodzes diedzētie loki un retumis pāris pazīstamu laucinieku piegādātie dārzeņi.


Saturs nosaka formu.

Pirmkārt, šeit vajadzētu vēl uzrakstīt, ka uz šādu uzturu vajag pāriet ļoti pakāpeniski. Tas ir ļoti veselīgs, bet nepieradušam zarnu trkatam tas būs pamatīgs šoks. Otrkārt, man šķiet, ka vienam normālam cilvēkam, dzīvojot paastu dzīvi tik vienkārši nav pieejami visas tās veselīgās un ekoloģiskās lietas. Pirms kāda laika mani pamatīgi sadusmoja antropoloģes Putniņas raksts par bŗnu uzturu MM. Jo ievestie dārzeņi ir slikti, pāragri izaudzētie arī ir slikti, saldētie arī ir slikti un pašmāju dārzeņus pavasaŗī arī nav vērts ēst. Tikai īsti nav skaidrs, ko tad ēst vispār :rolleyes:


esmu tā lapssa, kas draudzējas ar Mazo Princi
ja kaadam, kas nepatiik, tad uz kashkji. bet te runaas par teemu.


Karstu brūno šokolādi rotā ar sarīvētu, maigu, gaisīgu balto šokolādi un .... turpinājumu meklē http://virtuve.calis.lv
[i]Ja nu reiz ēst zaļi jo zaļi, tad konsekventi pie tā pieturēties.[/i] Domāju, ka pietiekoši ir ievērot tendenci. Nevis, ja nevar dabūt pilnīgi ekoloģisku burkānu vai kokosriekstu, pāriet uz karbonādēm. Man tieši tas nepatīk pārmetumos veģetāriešiem, ka kā tā, jums kartupeļu nav žēl un vēl visādas dumības. Cilvēks iet tik tālu, cik tai brīdī var atļauties. Vai grib. [s][Papildināts: 05:03:2006 21:15:14][/s] Kad iedziļinājos tajā ''jēlēšanā'', atradu daudzas receptes. Krietni sarežģītas arī. Lai nav iespaids, ka tikai burkāns jābrauž. Viņi taisa pat spageti no selerijām, smalki sagriežot. Klāt blenderētus tomātus ar garšvielām, piemēram. Tiek taisīts arī kaut kas līdzīgs kotletēm, ja tā var teikt. Dažādi ēdieni. Man ir viena veca un paplukusi zaļbarības ēdienu grāmata, receptes ir visai interesantas. No mandelēm iegūts piens, piemēram, tiek lietots. Nedomāju, ka tas ir kāds absolūtais ceļš uz veselību. Varbūt vairāk uz saskaņu ar sevi. Jogu mācībās (vismaz daļā), piemēram, ēdienam jābūt siltam. Un daudz termiski apstrādāta ēdiena ar noteiktu, nelielu zaļbarības daļu. Man ir stingra pārliecība, ka var būt visai vesels, katru vakaru apēdot gaļas mērci, uzdzerot konjaku un izkūpinot cigāru. Ka tik mierā to dara.


aizkraukliite
[b]:) .....[/b] [i]Zinātniski ir pierādīts ka cilvēkam IR NEPIECIEŠAMA gaļa, jo tājā ir neaizstājamas olbaltumvielas [/i] Pirmkārt - ne ar visām asins grupām cilvēki spēj savā organismā pārstrādāt gaļu. Vieniem tā vajadzīga, citiem tā ir inde. Otrkārt - pārstrādājas cilvēka organismā tikai un vienigi JĒLA gaļa, kā to uzturā lieto daudzas ciltis, ko mēs savā augstprātībā lamājam par "primitīvām", bet kuras par dabas likumiem zin daudz vairāk, nekā rietumu "civilizētie" ļautiņi, kuri planētas ekoloģiju noveduši līdz kliņķim. [b]interese[/b] [b]Roniite[/b] Graudaugi patiesībā ir barība putniem, un viņu kuņģis arī tā darbojas, lai šos graudus varētu sagremot. Cilvēka kuņģis darbojas savādāk. Sēklas - ķirbju, saulespuķu, redīsu, krešu, alfalfa un tml., ir tikai neliela daļa no mana uztura, un tikai izmērcētā vai diedzētā veidā. Starp citu - diedzētas sēklas ir fantastiskas ziemā, kad nav tik lielā izvēlē svaigi augļi un dārzeņi. Tējas tikpat kā nedzeru. Taču eksistē veidi, kā pagatavot tējas arī bez vārīšanas. Viens - apliet augus ar ūdeni, kurš nav saniedzis vārīšanās temperatūru (bija ieteikts ap 80 grādiem). bet otrs ir vēl labāks - apliet augus ar tīru, aukstu avota ūdeni un izlikt saulē. Pēc 2-3 stundām iznāk brīnišķīgs padzēriens. Dzīvā auga informācija ir nonākusi ūdenī (līdzīgs princips, kā homeopātijai vai Baha ziedu esencēm, tikai ar to starpību, ka iegūtais šķidrums tiek lietots neatšķaidītā veidā). [b]Robinsone[/b] [i]pirms ieviest sev šādu ēdienkarti, ir tiešām daudz kas jālasa, jāmēģina, jābūt pārliecībai utt., - citādi gan var sev nodarīt vairāk slikta kā laba[/i] To tiešām arī uzsver visi, kas apzināti propagandē tādu dzīves veidu. Es tam pilnīgi piekrītu. [b]hv[/b] [i]putras nav dzīva pārtīka[/i] Nav gan. Ārā putras no zīdaiņu un mazuļū ēdienkartes ! ;) [b]Hava[/b] [i]puika gan īpaši aktīvi piedalās - sautējumu pēc šņakarēšanās varu nemaz nepiedāvāt, jo ir saēdies svaidā veidā[/i] Malacis tavs puika!!! Ja visi bērni tā šņakarētos, tad ārstus nāktos meklēt daudz retāk. [b]minka la bam[/b] ;););) Ha ha... Es tā skatos, mums ar tevi jaukas attiecības sāk veidoties :) Nē, neaudzēju neko pati, jo pagaidām dzīvoju pilsētā. Lāpos, kā varu, un izn;ak arī kādu pesticīdainu fruktu noēst. Tomēr uzskatu, ka, kad nav citas izvēles, tmēr labāk ēst pesticīdainu SVAIGU pārtiku, nekā pesticīdainu mironi. Papriku neēdu vispār - tas bija pirmais, ko man roka vispār necēlās pirkt pat pirms tam, kad uzznāju, ka tā ir vislielākais ķīmijas koncentrāts. Intuīcija darbojās! [s][Papildināts: 06:03:2006 17:30:39][/s] [b]lapssa[/b] [i]šeit vajadzētu vēl uzrakstīt, ka uz šādu uzturu vajag pāriet ļoti pakāpeniski[/i] Tieši tā. Ja cilvēks ilgstoši ēdis tikai termiski apstrādātu pārtiku, tad viņa sistēma vairs neizstrādā tās vielas, kas nepieciešamas, lai tiktu galā ar svaigu pārtiku. Vispirms jāuzsāk radikāla (bet arī pakāpeniska) organisma atīrīšana, tad var sākt ar nelieliem daudzumiem svaigu sulu utt. Par to ļoti labi ir jau uzrakstījis G.Malahovs grāmatā "Organisma attīrīšana un pareiza ēšana". Otrkārt, attīrīšana vajadzīga tādēļ, lai likvidētu no zarnu sieniņām visus tos uzslāņojumus, kas vispār nekādām barības vielām neļauj normāli uzsūkties. [b]Taiga[/b] Lielā mērā piekrītu tevis teiktajam. Kā sauc to tavu paplukušo zaļbarības grāmatiņu, un kas ir autors? [i]Jogu mācībās (vismaz daļā), piemēram, ēdienam jābūt siltam. Un daudz termiski apstrādāta ēdiena ar noteiktu, nelielu zaļbarības daļu.[/i] Siltu ēdienu var dabūt, pemēram, blenderī atavojot biezeņzupu no svaigiem dārzeņiem, un pielejot klāt karstu, bet nekādā gadījumā ne vārošu, ūdeni. Par tiem termiski apstrādātajiem produktiem gan nepiekritīšu - vārīts ir "mironis", un organismā neasimilējas - grozi to kā gribi. [i]Man ir stingra pārliecība, ka var būt visai vesels, katru vakaru apēdot gaļas mērci, uzdzerot konjaku un izkūpinot cigāru. Ka tik mierā to dara.[/i] Par cik veselība ir ento komponentu kopums, tad pie nosacījuma, ka ar emocijām, dzivesprieku, humoru un labestību pret sevi un citiem viss ir ideālā kārtībā - tad tiešām arī ar cigāru un konjaku var relatīvi labi justies (līdz noteiktam laikam). Ir iespējams arī jebkurai indie nomainīt "prgrammu" (tas jau ir darbs ar informāciju - bet cik tad cilvēku zin, kā to darīt, un to apzināti dara?), bet tā jau cita tēma.


"Hold On To What You Must Do Even If It Is A Long Way From Here." ...(Pueblo Blessing)...
[b]aizkraukliite[/b] nediskutēšu par dzīvā uztura labumiem, atlika man trīs nedeļas pamēģināt 100% dzīvu, "zaļu", termiski neapstrādātu veganu uzturu un paliku stāvoklī ar dvīņiem :gigi: - tāpēc tikai papildināšu Tavu sarakstiņu ar dažiem linkiem www.syroedenie.com www.thegardendiet.com www.vegsource.com www.shazzie.com

Man jau arī patīk veselīgs un dabisks uzturs un cenšos, lai tāds iespēju robežās būtu. Bet nu diemžēl nu nav bez milzīgas piepūles iespējams tā ēst visu gadu :( Nezinu, kā [b]aizkraukliite[/b] tas izdodas. Jā, esmu vasarā gandrīz 3 mēnešus ēdusi gandrīz tikai to, kas izaug manā dārzā un piekrītu, ka tas ir vienreizēji, bet nu ir, kā ir. Un varbūt tieši tapēc man ir mazliet nu teiksim sāpīgi lasīt tik veselīgus uztura ieteikumus :rolleyes::rolleyes:


esmu tā lapssa, kas draudzējas ar Mazo Princi
[b]aizkraukliite[/b] Grāmata ir ''324 zaļbarības ēdieni'', autore Dora Švīkule, pārizdots 1939. gada recepšu krājums. Bet tagad palasīju uzmanīgāk. Tai grāmatā vairāk ir tendence, ko vien var, ēst termiski neapstrādātu. Kad lielāko daļu ēdienkartes veido termiski neapstrādāta pārtika. Pašlaik lasu un kā labu ideju atklāju pastētes. Aukstās zupas arī ir. Dažādas augļu želejas ar agar-agaru. Tikai praksē esmu pārliecinājusies, ka tā skābumā ļoti slikti recē. Man bija palicis prātā, ka tā galīgi nevārītu ēdienu grāmata, jo pirmoreiz sastapu svaigu biešu salātus. Laikā, kad bietes visi vārīja vairākas stundas. Par tiem jogiem - nē, ēdiens tiek vārīts. Nu bet palasi, pamatpārtika vārīti rīsi. Man jau vispār vienalga, mani vismazāk interesē pārtikas veselīgums. Tik kā vēl viena teorija.

[b]Taiga[/b] pēc tam padalīsies ar receptēm un iegūtās info mazu apkopojumu?:rolleyes:;)


Karstu brūno šokolādi rotā ar sarīvētu, maigu, gaisīgu balto šokolādi un .... turpinājumu meklē http://virtuve.calis.lv

[b]Lora[/b] Tā jau recepšu, turklāt stipri vecmodīgu grāmata. Taisi nodaļu ar zaļbarības vai kā nu to sauc ēdieniem? Tā drīkst - pārdrukāt no grāmatas? Ja par termiski neapstrādātas barības sistēmu, kāds no tās labums un kā tajā dzīvot, tad jau te ir speciālisti. Es to nemaz tā neatbalstu (bet arī nenoliedzu). Ja vervē palīgus, tad es it kā labprāt, bet man tās datorzinības rakstāmmašīnas līmenī.

Jūs nevarat rakstīt šajā tēmā, jo tā ir slēgta.
3044103