dzīvs, veselīgs uzturs

aizkraukliite

Slēdza Cāļa Virtuve.
[b]Taiga[/b] protams, ka drīkst, liekot atsauci:) [i] man tās datorzinības rakstāmmašīnas līmenī.[/i] a neko jau vairāk nevajag:) [i]Ja vervē palīgus, tad es it kā labprāt [/i] es tikai ar abām rokām par:):beer::ok:


Karstu brūno šokolādi rotā ar sarīvētu, maigu, gaisīgu balto šokolādi un .... turpinājumu meklē http://virtuve.calis.lv

[b]Lora[/b] labi, tuvākā laikā (šonedēļ, nākamnedēļ) rakstīšu, lai uzzinātu, ko tieši varu darīt, man te vēl nedaudz jāpastrādā ''pa īstam''.

[b]Taiga[/b] Tevi pieslēgt pie autoriem?:) Tur parasti viss tiek aprunāts, kas, kā, par ko un utt:)


Karstu brūno šokolādi rotā ar sarīvētu, maigu, gaisīgu balto šokolādi un .... turpinājumu meklē http://virtuve.calis.lv
[b]Lora[/b] Pag, pag. Es vēl neesmu gatava ķerties pie mašīnrakstītājas pienākumiem. Man arī pagaidām pietiks ar rīkojumiem no tiešās priekšnieces.


[b]Taiga[/b] labi, kad ir gatava, tad dod ziņu;)


Karstu brūno šokolādi rotā ar sarīvētu, maigu, gaisīgu balto šokolādi un .... turpinājumu meklē http://virtuve.calis.lv
[b]aizkraukliite[/b] Paldies par idejām! Šobrīd esmu atteikusies no gaļas un baltmaizes lietošanas uzturā, mēģinu arī vairāk ēst termiski neapstrādātu pārtiku, bet pagaidām īpašas pārmaiņas (enerģijas uzlūdus un izskata uzlabojumus) neesmu novērojusi. Laikam katram savs ceļš jāatrod, jo lai gan labprāt ēdu ekopārtiku, tomēr katru dienu meklēt tādus veikalus un domāt ēdienkarti man nav iespēju. Arī gribēšanas, godīgi sakot. Jo tas prasa pamatīgas studijas, plānošanu un man nešķiet, ka ēdiens dzīvē ir tik svarīga lieta, lai par to nemitīgi domātu. Sagribu un apēdu to burkānu vai kāpostu, bet tā lai katru dienu tikai to... Nē, man pārāk garšo siers, piemēram. Un cepti kartupeļi:gigi: Bet interesanti, ka man bērnībā arī garšoja tikai termiski neapstrādāti kāposti un burkāni - vārītā veidā tos iekšā nevarēju iedabūt un vēl arvien man ir līdzīgi...

aizkraukliite
[b]summer rain[/b] Paldies par linkiem :) [b]Taiga[/b] Vai tu nevareetu iedvesmai un idejaam atsuutiit kaadu tipisku pasteetes receptiiti no taas graamatas? Man ar taam pavaargraamataam ir taa - izlasa kaadas desmit receptes, iedvesmojos, paskatos, kas manaa ledusskapii, un uzkombineeju vienpadsmito, njemot veeraa to ieprieksheejo desmit gatavoshanas pamatprincipus.


"Hold On To What You Must Do Even If It Is A Long Way From Here." ...(Pueblo Blessing)...
[b]aizkraukliite[/b] Jau Mazulī un Zīdainī Tev tika jautāts, šeit pajautāšu vēlreiz - kā Tevis minēto svaigo pārtiku var dot zīdainītim un mazulim ap gadiņu, pusotru? Vai mazulītis vispār ko tādu spēj sagremot?


Nekāp uz akmens, tas var izrādīties kāds paklupis draugs
aizkraukliite
[b]laimiite[/b] [i]kā Tevis minēto svaigo pārtiku var dot zīdainītim un mazulim ap gadiņu, pusotru[/i] Blendereetaa veidaa, pievinojot siltu uudeni, lai iznaak kaa shkjidra tumiite. Saakumaa taisa blendereejumus tikai no viena produkta, lai beerninnjsh pakaapeniski pierod. Beernam paaaugoties, var pamazaam saakt gatavot blendereejumus no diviem vai vairaakiem produktiem, kaa arii pamazaam paarejot no shkjidras uz biezaaku konsistenci, vai taadu, kur pat mazi gabalinji iekshaa. Kaut kur ap gada vecumu var saakt likt arii vieglas garshvielas klaat.


"Hold On To What You Must Do Even If It Is A Long Way From Here." ...(Pueblo Blessing)...

[b]aizkraukliite[/b] Tas, ko autore sauc par sakņu pastēti. Bet es nezinu, vai Tu olas atzīsti. Man jēlas vispār ne visai, bet nu ne mana daļa. Tātad recepte. Samaļ ābolus, tomātus, kāpostus, burkānus, kāļus. Pieber garšvielas, sinepes, krējumu (to laikam Tu neēd), olas dzeltenumu un, ja ir pie rokas, pielej kādas 2 - 3 karotes vīna, pielej citronsulu un puto. Pēdīgi piejauc sakultu olu baltumu. Zini, kas kā ēdiens interesants - viņa tos sauc par receņiem, jau pieminēju, ka ar agar-agaru. Iedomājos, ka to arī tā kā sāļo variantu var taisīt, tā kā veģetāro auksto gaļu. Un, re autore arī piedāvā: Sagriež sīki kāļus, burkānus, selerijas, ābolus, kāpostus, bietes, pieber tiem dilles un pielej citronsulu, pierīvē sīpolu, muskatu, labi sakrata. Izkausē attiecīgā ūdenī agar-agaru, pālej saknēm un noliek, lai sastingst. Saldēdieniem augļus (ābolus, bumbierus) izmērcē sīrupā un tad pilda, ar riekstiem, žāvētiem augļiem. Saprotu, ka tāpat var apēst, bet gribās dažreiz arī interesantāk.

Jūs nevarat rakstīt šajā tēmā, jo tā ir slēgta.
3044103