Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Nealerģiska kūka

Eriksons

Dēliņam tūlīt būs gada jubileja jāsvin, bet :weep:...Viņam ir alerģija no piena produktiem, sojas, kviešu produktiem, olām, rīsiem un...vispār man jau liekas, ka no visa... Vai ir iespējams izcept kūku, kura nesatur šos produktus? Un vispār man nāk visrsū grūtsirdība, jo mazais stiepj rociņu visam pretī, bet es tikai "nedrīkst, jo Tev ir alerģija". Man gribas raudāt, jo es nespēju labot šo situāciju. Vāru putras (auzu, rudzu, miežu, kukurūzas) un zupas (gaļa, burkāni, kartupeļi, zirņi, kāposti un vēl kāds mazumiņš). Un arī no tā visa, ko it kā drīkst dot, uzmetas kāda pumpiņa. Un tad kasīšanās iet vaļā un bez tavegila neiztikt. Varbūt ir kāds portāls, kurā ir receptes smagas pārtikas alerģijas cietējiem?


Pagaidām pati paŗāk maz par to zinu, lai varētu sākt ieteikt citiem. Bet tomēr ieteikšu painteresēties par raw food jeb par svaigēdājiem. Domāju, ka atradīsi daudz ko noderīgu. Ja neko citu, tad noteikti garšīgas receptes kādai tortei :) Paskaties linkus veģetārisma sadaļā. Lai izdodas un lai mazajam labi garšo! [s][Papildināts: 23:01:2007 18:19:49][/s] Vai mazais var ēst riekstus??

pameklē celiakijas receptēs un konferencēs tepat cālī:yes:

[b]Eriksons[/b] palūries šijā tēmā moš gūsti iedvesmu http://www.calis.lv/aprunasimies/konf2/topic.php?id=44:3869770&page=2


http://b3.lilypie.com/Zm20p4/.png; http://by.lilypie.com/TQO4p4.png [img]http://www.smiliez.de/smilies/smiliez.de_2474.gif[/img]

[b]Eriksons[/b] Ja atrod tādu kūku, pasaki man ar. Manam dēlēnam tuvojas 1. dzimšanasdiena. Viņš, paldies Dieviņam, gan nav alerģisks, bet tādi ir 2 bērni, kas nāks ciemos. Alerģiski pret pienu un visiem tā produktiem, olām, riekstiem, soju un citrusiem. Tik ļoti gribas, lai vismaz dzimšanasdienas kūku var ēst visi, bevis 2 jāēd kautkas cits :(

vienīgais, ko varu iedomāties, ja nevar ne olas, ne pienu, ne kviešus - cepumi (visdrīzāk jāmeklē bezglutēna cepumi bez olām un piena, tikai nezinu vai tādi ir), kurus kārto pa vidu smērējot augļu želejas vai ievārījumus un rama creme bonjur ir tāds putukrējums no augu taukiem. tām augļu masām un putukrējumam jāpievieno želatīns vai kas cits, kas to masu saželinās, lai torte neizjūk. ja neizdodas atrast cepumus bez piena un olu klātbūtnes, tad to torti taisa tikai no augļu želejas un putukrējuma. dekorē ar svaigiem augļiem. nu vismaz sveces tādā var saspraust.


[img]http://fool.exler.ru/sm/gy.gif[/img] http://by.lilypie.com/0ESMp2.png http://b2.lilypie.com/010cp3.png
[i]rama creme bonjur ir tāds putukrējums no augu taukiem.[/i] :no::no::no: tur ir arī piens klāt, bet bez piena ir Halta tāda rozā paka


http://b3.lilypie.com/Zm20p4/.png; http://by.lilypie.com/TQO4p4.png [img]http://www.smiliez.de/smilies/smiliez.de_2474.gif[/img]
[b]Eriksons[/b] [b]biga[/b] Ceru, ka angliski saprotat: Double Layer Birthday Cake (Milk-free, Egg-free, Peanut-free, Soy-free, Nut-free) 3 cups cake flour 1 3/4 cups sugar 1 1/4 cups water 1/2 cup shortening 3 T. water, 3 T. oil, 2 tsp. baking powder; mixed together 2 1/2 tsp. baking powder 1 tsp. salt 1 1/2 tsp. vanilla extract Preheat oven to 175C. Grease and flour two cake pans. In a large bowl, combine all ingredients. Using an electric mixer, beat until well mixed, approximately 4 minutes. Pour batter into cake pans. Bake 40 to 45 minutes, or until toothpick inserted in center comes out clean. Cool in pans 10 minutes before removing to wire racks. Note: Baking powder is intentionally listed twice in this recipe. The combination of 3 T. water, 3 T. oil, 2 tsp. baking powder; mixed together is the substitution for 2 eggs. Starp kārtām var likt ievārījumu, augļus, halta augu putukrējumu. Spilves šokolādes mērcē arī nav piena produktu, bet pilns ar visādiem E. Ja var ēst dažādus augļus - augļu salāti, kompots ar augu putukrējumu. Dzērvenes pūdercukurā. Žāvetas vīģes, plūmes u.t.t.

[b]ginko[/b] Pāāāāāldies :) vai esi to biskvītu provējusi? Ir ok? Gribas, lai "viesi parastie" arī nespļaudītos :D


[b]biga[/b] Pirms pāris gadiem bieži cepu. Ne-jubilejās tikai vienu kārtu ar pūdercukuru vai putukrējumu un zemenēm pa virsu. Tas, protams, nav 10 olu dzeltenumu biskvīts, viesus "parastos" nepārsteigsi (kaut gan esmu dzirdējusi ļooti atzinīgus vārdus par haltas putukrējumu kombinācijā ar augļiem), bet alerģiskie bērniņi un viņu vecāki to tiešām novērtēs, un varbūt pat vēl recepti paprasīs :) [s][Paziņojums tika izmainīts: ginko, 07:02:2007 23:25:41][/s]

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
5676837