|
lutekle
09.04.2008, 21:59
Otrs - melot nav smuki, nav smuki mācīt bērnam melot.
nav smuki, nav.
bet - bērnam jau no mazotnes ir jāiemācās, ka ir reizes, kad melošana ir viens derīgs veids, lai bez problēmām atrisinātu vienkāršas un sev vajadzīgas situācijas.
šis , manuprāt , kā reiz ir tas gadījums, ja skola prasa penterīgu saskaņošanu.
un teksts par braukšanu tikai brīvlaikā ir vienkārši smieklīgs- mēs ar bērniem braucam vairāk kā brīvlaiki un , diemžēl piemērojoties skolu brīvlaikiem nesanāk arī sezonas īpatnību dēļ.
|
|
Četri vēji
09.04.2008, 22:29
bērnam jau no mazotnes ir jāiemācās, ka ir reizes, kad melošana ir viens derīgs veids, lai bez problēmām atrisinātu vienkāršas un sev vajadzīgas situācijas
Šai situācijā noteikti nepiekrītu. Tas nav nekas dramatiski sarežģīts - apstaigāt laicīgi skolotājus un savākt parakstus. Nerunāju par pirmajām klasēm, bet gan, sākot no kādas 5. klases.
Pie tam, bērns tad arī apzinās, ka viņam būs jāaizpilda robi, kas radušies tāpēc, ka viņš atpūties, bet citi strādājuši.
Nevis, kā bieži ir - ieveļas pēc 2 nedēļām brūns un laimīgs un paziņo, ka šito kontroldarbu viņš nerakstīšot, jo skolā taču nav bijis. Nekā - kad prom brauci, tad zināji, ka kontroldarbs būs. Mācies pats, nāc uz konsultācijām noskaidro, nevis ceri, ka zināšanas pašas atnāks.
bērnam n-to reizi svarīgāk ir būt vismaz nedēļu ar vecākiem (cik vispār mūsu bērni ir kopā ar vecākiem ārpus darba un skolas?)
Bet tas jau arī netiek liegts. Nokārto formalitātes un viss kārtībā.
Četri vēji iet pa lauku / Četri vēji manī mīt / Vēja slota mūžu slauka / Nevar vējus saslaucīt
|
|
lutekle
09.04.2008, 22:37
Četri vēji brūns un laimīgs un paziņo, ka šito kontroldarbu viņš nerakstīšot,
šitam piekrītu - tā ir garām attieksme. vairāk pat nevis ielaistās vielās dēļ, bet tieši attieksmes.
bet, ja skola ir radījusi manā uztverē lieku iesniegumu kārtošanu - tad galu galā kāpēc lieki iespringt. Jo pēc būtības tās formalitātes ir liekas - es taču neesmu skolai neko parādā un man nav jālūdz, lai atļauj izbraukt. jo vairāk tāpēc, ka ja to iesniegumu neparakstītu - brauktu taču tāpat. Un to zin arī skola. Līdz ar to tas pasākums kļūst pilnīgi liekulīgs un muļķīgs.
|
|
Četri vēji
09.04.2008, 22:45
Līdz ar to tas pasākums kļūst pilnīgi liekulīgs un muļķīgs.
Nepiekritīšu. Skolēnam ir pienākumi un tiesības.
Viens no pienākumiem ir apmeklēt mācības. Ja kādu iemeslu dēļ viņš to
nedara, tad rast tam attaisnojumu. Tad jau var apgalvot, ka ārsta zīme
par 4 kavētām dienām arī ir garām, jo iesnas var diagnosticēt un ārstēt
vecāks, piemēram.
Eksistē kārtība un noteikumi. Arī tos un to
ievērošanu, kā arī formalitātes mācās un apgūst bērns skolas laikā. Gan
pašu iesnieguma rakstīšanu, gan to, ka "atvaļinājums" ir jāpiesaka un
jāsaskaņo.
Starp citu, mums skolā vācieši ir bieži viesi. Viņi
par to, ka vispār kāds atļaujas mācīvbu laikā braukt kaut kur, kas nav
saistīts ar mācībām, ir ļoti, ļoti izbrīnīti.
Un noteikumu apiešana meljot - nu lai vecāki pēc tam nebrīnās, ka bērni šo pašu metodi izmanto arī attiecībā uz viņiem pašiem...
Četri vēji iet pa lauku / Četri vēji manī mīt / Vēja slota mūžu slauka / Nevar vējus saslaucīt
|
|
Četri vēji
Atvaino, bet es vienmēr uzskatīšu, ka bērnam vissvarīgākais ir kontakts ar ģimeni. Ja bērns vai jaunietis nedēļu aktīvi sporto ar mammu, tēti, brāļiem, māsām, tad pat mēnesis kavētu nodarbību veselam normaļam bērnam pie šitās kretīniskās izglītības sistēmas nekādu robu neatstās. Toties visam mūžam būs atmiņas un iemaņas normālas ģimenes atpūtas pavadīšanā. Ja jauskola pēdējos gados pasludina, ka ir TIKAI izglītības, ne audzināšanas iestāde, tad lai arī izglīto. Mēs paši audzināsim. Ēzeliska taisnprātība lai paliek lumpenproletariātam.
Skolotājas, kas pašas aktīvi kāpj uz kalna arī nekad, vismaz manā pieredzē, nav iebildušas pret šādu bērnu nodarbi. Božās tās, kas tālāk par kremplīna kleitām netiek. Tās arī izdomā tādus gemorojus. Pašas ar tiem arī lai ņemas. Dzīvē jācenšas maximālais iegūt ar minimālo piepūli. Viss cits ir tikai rakom v žopu.
|
|
Četri vēji
09.04.2008, 23:59
Trīne, Tu šoreiz esi nobrukusi no mustura. Nekur nav teikts, ka neatbalsta. Vienkārši - ir formalitāte, kas ir jāizpilda. Tieši tāpat, kā cilvēks nevis aiziet atvaļinājumā un tad atgriežoties pasaka - ziniet, es paņēmu atvaļinājumu, bet gan piesaka to laikus un pat raksta iesniegumu par tāda piešķiršanu. Elementāri. Un bērns dara tāpat. Nevis tāpēc, ka viņam vai vecākiem liekas, ka tā ir lieka formalitāte, atnes pēc tam samelotu ārsta zīmi.
Runa ir par attaisnojuma principu, nevis par to, ka kāds to bērnu nelaistu. Laiž taču.
|
|
Četri vēji Tu šoreiz esi nobrukusi no mustura. Es nekur nenobruku. Tu, laikam, nepamanīji, ka pilnīgi noteikti kāds no tiem skolotājiem, kuru paraksti jasavāc (bet jāsavāc ir VISU skolotāju paraksti), noteikit tev iekabinās padlu. Liks to nedēļu rēķināt 3 x vairāk uzdevumu, nekā skolā ejot, izlasīt ZaļoZemi vai notamborēt zeķi. Pilnīgi noteikti. Cilvēciskais kremplīna faktors. Nafig! Konkrētajā situācijā es pārstāvu to, ka jāizvēlas ceļš ar vismazāko pretestību. Vēl jo vairāk, ka NEKO šie bērni neiekavē. NE-KO! Normāls bērns nedēļu sportojot un atpūšoties tikailabāk pēc tamapgūs vielu. Un skolaidrīzāk būtu jāparedz, ka vienam sekmīgam bērnam pienākas viena sporta nedēļa ar ģimeni mācību gadā. Starp citu, tā ir Zviedrijā. Viņiem gan tā ir noorganizēta visai skolai un obligāta. Un laikā, kad VAR slēpot. A kad mums ir brīvlaiks, a? Tā, ka nejēdzības, ja vien var, ir jāapiet pa vieglāko ceļu.
|
|
Tiiniite
10.04.2008, 00:56
Nuu... man domāt, ka pat pēc ūberkrutas atpūšanās, ja viņa iekrīt mācību laikā, ir JĀNOKĀRTO iekavētie pārbaudes darbi. Nu vienkārši tādēļ, ka ceļojums nav attaisnojums, lai to neiemācītos. Bet no otras puses - ir taisnība arī Trīnei, ka normāls, sekmīgs bērns pa to nedēļu neko ārkārtīgi iekavēt nevar.
Ai, man patīk sistēma, kas ir skolā, kurā mācās mans jaunietis, ja grib braukt, jāpainformē klases audzinātāja, kura, starp citu, parasti arī izsaka viedokli, vai neradīsies robi, un jāraksta iesniegums direktorei, ar laiku, datumiem, u.t.t. un šajā iesniegumā ir jāapņemās, ka nenokārtotie kontroldarbi pēc tam divu nedēļu laikā tiks uzrakstīti. Nu i viss. Easy. Sistēmā, ka jāskraida pa skolotājiem un jāsavāc viņu paraksti, manuprtāt, ir parāk daudz cilvēciskā riska, ka ne nu noteikti, bet var gadīties kādi nesakarīgi papilddarbi.
|
|
Ravenna
10.04.2008, 05:43
Trīne Vēl jo vairāk, ka NEKO šie bērni neiekavē. NE-KO! Normāls bērns nedēļu sportojot un atpūšoties tikai labāk pēc tam apgūs vielu.
Pasaki, kurā skolā tad tā var. Draudzenes lielā meita vakar nopūtās, ka beidzot esot tikusi galā ar parādiem, kas iekrājās pa februāra slēpošanas 10 dienām. Viņai bija jānokārto 8 (!) kontroldarbi, kurus pārējie tai laikā rakstīja (priekšmeti, protams, dažādi).
Zinu, ka savējo vismaz 9./12. klasē nekur neņemtu līdz skolas laikā. Pēc tam tomēr ir pārlieku jāiespringst. Bet var jau būt, ka mazajās klasēs var luņoties.
|
|
Četri vēji
10.04.2008, 06:56
ja grib braukt, jāpainformē klases audzinātāja, kura, starp citu, parasti arī izsaka viedokli
Kāds man var būt viedoklis par mācību priekšmetiem, kurus es nemācu?
Man nav ne jausmas, kādi darbi katrā no tiem ir paredzēti, kad būs pārbaudes darbi, kad uzdos referātu vai kādu praktisko darbu, kāda grāmata pa to laiku jālasa utt.
To noskaidro pats bērns, iedams pie skolotāja. Es jau teicu, ka līdz 5. klasei šī apstaigāšana nav nepieciešama, tur pietiek ar klases audzinātāju, pēc tam, kad ir vairāk to skolotāju, tad jau bērnam pašam jāinteresējas, kas notiek un uz kādiem noteikumiem. Normāls bērns nedēļu sportojot un atpūšoties tikailabāk pēc tamapgūs vielu.
Un cik tad ir tādu normālo no tiem, kas brauc? Mazāk kā trešdaļa, es taču arī parakstu tās zīmes. Grib braukt krietni vairāk to, kam problēmas un parādi ir jau sakrājušies kaudzēm.
Ja šīs zīmes nav, nebūsim naivi - neies un neinteresēsies, kas tad tiks darīts prombūtnes laikā. Atbrauks un tad sāks domāt. Tā, ka nejēdzības, ja vien var, ir jāapiet pa vieglāko ceļu.
Mācot bērnam melot ar viltotu zīmi? Nu tad nav ko brīnītes par vēlmi cakarēt visu pēc tam pēc ierādītā parauga. Viltoti vecāku paraksti zem atzīmju lapām (jo tas ir vieglākais ceļš un ir taču nejēdzība vecākiem rādīt atzīmes, gan jau līdz semestra beigām kaut ko izdīkšu labāku), neteikt par vecāku sapulci, vecāku dienu utt. Ok, es off. Viedokli izteicu, zinu, kā tas ir un funkcionē no "iekšas" un zinu, ka nekā sarežģīta tur nav, pat mani devītie tagad ir kārtojuši un atļaujas saņēmuši, parādu kalnus nesakrājot.
Tā nav birokrātija, bet godīga attieksme un prasme atbildēt par savu rīcību.
Un krāpšanos neatbalstu. .
|