Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Atpūtas brauciens - zīme skolā?

laipa

Četri vēji
Tu komentē Trīnes tekstu, bet ir sajūta, ka galveno Trīnes domu - kāpēc tā jādara izlasījusi neesi! {#}

Ir tāda lieta, kā likumi un noteikumi. Varbūt, ka jamie ir stulbi, bet kamēr jamie ir spēkie, tie ir jāievēro. Un pret stulbiem noteikumiem ir jācīnās nevis ar neievērošanu, bet gan ar pedantisku ievērošanu vai vēl lielākas birokrātijas pieprasīšanu.

Pēc būtības - tas ir tikai normāli, ka ja bērns nedēļu nav bijis skolā, tad viņam individuālā kārtā pašam jāapgūst iekavētā viela, jāizpilda mājas darbi un jānokārto kontroldarbi. A to vēlāk viņš nekā nejēgs un prasīs skolotājai - a kāpēc viņai jākavē stunda dēļ viena tipāža, kurš izdomājis nedēļu atpūsties? Ko nogrēkojušies tie pārējie 25 klases skolnieki, ka jamajiem neko tālāk nevar stāstīt, jo viens slēpotājs nespēj sekot vielai? Un kāpēc skolotājai būtu atsevišķi jāmāca kaut kāds atpūtnieks. Man arī regulāri uzrodas studenti, kuri un lekcijām nenāk, bet grib lai jamiem visu individuāli pastāsta - es jamos parasti pasūtu iemācīties vielu un tad nākt ar jautājumiem. Parasti neatgriežas.

Labāk lai cēli karājas, nekā lai štruntīgi stāv...

Santxs
Es arī laikam nesparatu - kāda tad ir tā doma?

Piekrītu tiem, kas uzskata - 'hočes katatsa, umej sanki vozitj!'

Gan vecākiem, gan bērniem ir jāsaprot, ka uz mācību rēķina atpūšoties, nāksies vēlāk pastrādāt dubultā. Līdz ar to bērns pats arī uzņemas atbildību un mācās plānot savu dzīvi. Normāli. Un, iespējams, vecākiem arī būs jāvelta zināms laiciņs, lai pasēdētu blakus vai vismaz morāli atbalstītu skolnieku...

Nu jā, varbūt šo viedokli aizstāvu, jo man pašai ir laba pieredze - mūsu skolā ļoti sakarīgi un ātri var sarunāt šos braucienus, maz ticams, ka kāda skolotāja ieriebs vnk principa pēc...{#}

Draudzenes lielā meita vakar nopūtās, ka beidzot esot tikusi galā ar parādiem, kas iekrājās pa februāra slēpošanas 10 dienām. Viņai bija jānokārto 8 (!) kontroldarbi, kurus pārējie tai laikā rakstīja (priekšmeti, protams, dažādi).
8 kontroldarbi 10 dienu laikā? Katru dienu pa kontroldarbam parasta mācību mēneša laikā? netici draudzenes meitai, viņa grib jūs iežēlināt{#}

8 kontroldarbi 10 dienu laikā?
Droši vien, jau pirms tam bija parādi {#}

Četri vēji
Nuu, mana jaunieša skolā, piemēram, lielo kontroldarbu saraksts visam semestrim ir visiem publiski pieejama infa: nav nekādas problēmas pa lielam saprast jau iepriekš, ko nāksies nokavēt, ja vispār nāksies. Un laikam viņam arī tāda "dīvaina" klases audzinātāja trāpījusies, jo sekmju izrakstus ta paraksta un seko līdzi sekmēm. Nu katrā gadījumā laicīgi saceļ trauksmi, ja ir kādas problēmas.

Ir tāda lieta, kā likumi un noteikumi. Varbūt, ka jamie ir stulbi, bet kamēr jamie ir spēkie, tie ir jāievēro.

Un kāmēr ir bars galvas klanītāju, kas ievēro visu sviestu- stulbie noteikumi nemainās.

Jā -Gan vecākiem, gan bērniem ir jāsaprot, ka uz mācību rēķina atpūšoties, nāksies vēlāk pastrādāt dubultā.

Un tieši to arī bērnam ir jāiemāca - ka var braukt kaut katru trešo nedēļu sērfot un slēpot. bet - tas, ja iepaliks mācībās ir problēma nevis dēļ ķeksīša, bet dēļ viņa nākotnes. un nevins man neiestāstīs, ka te minētās zeķes nenoadīšana dubultā par neapmeklēto periodu radīs bērnam dzīvē ģenerāli kādu trūkumu.

Pie kam - ir lērums bērnu, kas slimo regulāri. nedēļām. Un arī to dēļ ir skolotājam jātgriežas brīžiem pie jau izņemtas vielas.

Un, ja kāds bērns ir tik tups, ka viņam nedēļu prombūtne rada problēmas ar 8 kontroldarbiem , ko nevar paspēt, tad laikam tas ir jārisina savādāk. Nez vai apmeklējot katru stundu tāds gudrāks paliks.

Anku
Pēc pieprasījuma - piezvanīju družkai, lai pastāsta.

Jā, 8 (!) , tēmas nenoskaidroju, bet izskatījies tā:

latv. val - parasts kontroldarbs par kārtējo vielu;

matem. - 1 algebrā, 2. ģeometrijā (katrs savā dienā);

vēsturē - vēstule par kaut kādu periodu kaut kādam izdomātam attiecīgā laika cilvēkam;

fizikā - laboratorijas darbs;

tad vēl domraksts literatūrā (tur bijušas 2 atzīmes - latv. val un liter.);

ieskaite sportā.

Mēnesī esot ļoti nedaudz dienu, kad nav kādu pārbaudes darbu, jo vienā dienā drīkst rakstīt tikai vienu kontroldarbu. A priekšmetu ta daudz.

P.S. 9. klase.

Aptrakushi ar tiem kontroldarbiem, Sveeto Rakstu vietaa pacelti!

Es domaaju, ka vieniigais, ko vareetu prasiit- lai nerada paareejai klase un skolotaajam probleemas no taa, ka nevar sekot vai kaut ko nesaprot. Bet taas jau gan pamataa rada jaaniishi, kas skolaa ir kaartiigi katru dienu, tikai ne maaciities vinji naak.

.

gadījumi ir dažādi, bērni dažādi utt, katram savus noteikumus neuzrakstīsi, tādēļ ir kopīgi noteikumi, kuri var likties šādi vai tādi, bet kuriem jāder visādiem gadījumiem.

Un es nezinu nevienu māmuli, kas atliktu slēpošanu, jo lūk bioloģijas skolotāja negrib parakstīt TO lapu. Pamatskolā vispār skolēnu, vecāku patvaļai nav nekādu robežu, izglītība obligāta, nevienu iespaidot nevar. Tā, ka šīs lietas paliek uz vecāku sirdsapziņas, bet attieksme pret darbu tiek iemācīta. Un kas zin kā labāk, dzīvo jaunā paaudze ar filozofiju- "man viss pienākas" un viss viņiem notiek, reti kurš aplaužas.

[img]http://www.smiliez.de/smilies/smiliez.de_1632.gif[/img]
ja cilvēkam nav problēmas, viņš tās rada
Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
9980959